
Bahan-bahan
Bahan A
500 ml susu segar
8 keping roti (gardenia)
Bahan B
4 s/b gula halus
2 s/b butter - cairkan sebentar atas api
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 s/b tepung jagung
(boleh tambah kismis/serbuk cinnamon, kalau suka)
Bahan C-kuah
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula
Cara-cara
Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
Kacau dan gaul rata bahan B.
Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam.
Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge.
Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang
sekian, selamat mencuba....
sumber:http://pipicomel.blogspot.com/2009/09/puding-roti-bersos.html
0 Komen:
Catat Ulasan