BLUEBERRY CHEESE TARTS




(Asas untuk tart pastry)
250 g butter
125g icing
1 "B" telur
440g tepung gandum

1. Pukul butter + icing sampai kembang
2. Masukkan telur, pukul sebati
3. Masukkan telur & uli
4. Masukkan dalam tart mould. Ikut suka le nak saiz besar atau kecil. saya lebih berminat kepada yang mini saiz. Tekan mengikut bentuk mould tart tersebut. Pastry tu biar nipis sebab bila bakar ia kembang (jadi tebal), tak sedap le ... kurang rangup.
5. Bakar 180C untuk 10-12 minit (3/4 masak), keluarkan dari mould.

FILLING
250g cream chese
60g gula kastor
20g butter
1 "B" telur

Blueberry filling

1. Pukul cream cheese, gula & butter smpai kembang. Masukkan telur & pukul rata.
2. Masukkan dlm piping bag.
3. Bubuh dldm /2 sudu kecil blueberry dalam tart shell yg kita buat tadi dan pipekan bancuhan cream cheese keatasnya.
4. Bakar 180C dalam 5-10 minit. Angkat & boleh ngap.

SELAMAT MENCUBA.

sumber:http://yatiecooking.blogspot.com

0 Komen:

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.